![]() |
Miłość od pierwszego wejrzenia - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne (http://www.forum-dyskusyjne.com) +-- Dział: Kobiety (/forum-22.html) +--- Dział: Miłość (/forum-27.html) +--- Wątek: Miłość od pierwszego wejrzenia (/thread-51.html) Strony: 1 2 |
Miłość od pierwszego wejrzenia - korzun - 05-06-2012 09:53 PM Wierzycie może w miłość od pierwszego wejrzenia? Mam na myśli prawdziwe i trwałe uczucie,a nie chwilowe zauroczenie. Mi osobiście się wydaje,że takie zjawisko nie ma miejsca, gdyż przy pierwszym spotkaniu można się sobie spodobać wizualnie, ale zakochuje się dopiero w osobowości. A drugiego człowieka da się poznać dopiero po czasie i dopiero po tzw. '' dotarciu się'' można stwierdzić, że faktycznie to jest prawdziwe uczucie. A jak wy myślicie? RE: Miłość od pierwszego wejrzenia - Olivka - 05-15-2012 06:18 PM Mi się wydaje, że aby kogoś pokochać to jednak trzeba go dobrze poznać. Takie od pierwszego wejrzenia to raczej dośc powierzchowne,a na pewno nie trwałe. Chociaż na pewno może się zdarzyć i tak, że ludzie przypadną sobie do gustu7 już przy pierwszym spotkaniu i tak im zostanie,ale to raczej odosobnione przypadki. RE: Miłość od pierwszego wejrzenia - Karrrola - 05-16-2012 10:55 AM Można sobie wmawiać że to miłość od pierwszego wejrzenia, ale tak naprawdę to dopiero czas pokaże czy to trwałe czy nie ![]() RE: Miłość od pierwszego wejrzenia - herbacianka - 05-16-2012 11:36 AM A mi się wydaje,że to właśnie pierwsze wrażenie jest najważniejsze i często decydujące. więc nie ma opcji, że taka miłość po prostu nie istnieje... może właśnie jest tak,że zaczyna się od takiego pierwsze wejrzenia,a później z czasem dojrzewa. RE: Miłość od pierwszego wejrzenia - korzun - 05-16-2012 04:12 PM gdyby nie zauwazyło się tego czegoś co zwraca uwagę przy pierwszym spotkaniu drugiego raczej by nie było przecież RE: Miłość od pierwszego wejrzenia - herbacianka - 05-16-2012 04:51 PM ale jest różnica między miłością od pierwszego wejrzenia a 'o ,spodobala mi się' RE: Miłość od pierwszego wejrzenia - aLa - 05-17-2012 09:19 AM gadający kot w temacie o miłości od pierwszego wejrzenia, padłam ![]() No i ja twierdzę jak herbacianka - ktoś się może spodobać, wzbudzić zainteresowanie... Ale nie żeby od razu nazywać to miłością. W ogóle po tygodniu związku rzucanie się sobie na szyję i mówienie ACH KOCHAM CIĘ KOCHAM to też idiotyzm imho -.- RE: Miłość od pierwszego wejrzenia - Olivka - 05-17-2012 11:34 AM ten kot to mała pomyłka... ;] chociaż ostatecznie do hot13-tkowej miłości pasuje ![]() a nie sądzicie, że w obecnych czasach, większość 'chodzenia ze sobą' opiera się na kochaniu i zachuchaniu się na śmierć. i chodząc z chłopakiem od tygodnia,to ogłasza się wszem i wobec, że to miłość na całe życie. RE: Miłość od pierwszego wejrzenia - ZwyklaDziewczyna - 05-17-2012 10:16 PM Mi się wydaje, że to jest zauroczenie albo pociąg raczej, niż miłość, ale jeśli zauroczenie przeradza się w miłość, to łatwo je ze sobą później pomylić i wmawiać ludziom, że się zakochało od pierwszego wejrzenia ![]() RE: Miłość od pierwszego wejrzenia - Farelka - 05-26-2012 10:41 AM A ja myślę że jeśli dwie osoby się sobie spodobają od razu, a później faktycznie są ze sobą długo i szczęśliwie, to można mówić o miłości od pierwszego wejrzenia, bo wtedy wyraźnie coś zaiskrzyło i pociągnęło za sobą resztę wydarzeń ![]() |